Scholen dicht

Aantal coronagevallen Heinsberg blijft stijgen

Print
Aantal coronagevallen Heinsberg blijft stijgen

Afbeelding: EPA

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Kerkrade / Eygelshoven -

In de Duitse grensstreek blijft het aantal besmettingen stijgen. In Heinsberg zijn inmiddels 288 personen besmet. Hier blijven de scholen dicht. Ook in Herzogenrath bij Kerkrade blijven twee scholen dicht deze week.

Sinds afgelopen vrijdag zijn er bijna zeventig besmettingen in Heinsberg bijgekomen. Landraad Stephan Pusch hoopt met het dichthouden van alle scholen en kinderdagverblijven in de Kreis Heinsberg de verdere verspreiding van het virus te kunnen indammen en zo het afsluiten van de hele regio te voorkomen.

Herzogenrath

Ook in de stad en regio Aken stijgt het aantal besmettingen, er zijn nu 57 coronagevallen geregistreerd, waarvan 20 in de stad Aken. Hier blijven enkele scholen en kinderdagverblijven de komende week dicht omdat er een coronabesmetting is geconstateerd. Daaronder ook de Berufskolleg en Maria-Sibylla-Merian-Gesamtschule in Herzogenrath, net over de grens bij Kerkrade. De betreffende personen zitten thuis in quarantaine.

De stijging van het aantal besmettingen verloopt onregelmatig en wordt voor een groot deel bepaald door wanneer de testresultaten bekend worden. De Duitse grensregio is daarvoor afhankelijk van een laboratorium in Düsseldorf. In heel Noordrijn-Westfalen zijn vijfhonderd besmettingen geconstateerd.

Voetbalwedstrijd

Uit Heinsberg hebben ruim vijfhonderd fans van Borussia Mönchen-Gladbach zaterdag gehoor gegeven aan de oproep niet naar de voetbalwedstrijd tegen Borussia Dortmund te komen, meldt de Aachener Zeitung. Ze kunnen hun ticket inruilen voor een andere wedstrijd.

Landraad Stephan Pusch van Heinsberg zegt ondertussen moed te putten uit de liedjes van de oude Duitse rocker Udo Lindenberg. In zijn dagelijkse videoboodschap nodigt hij Lindenberg uit de Heinsberger een hart onder de riem te komen steken met een speciaal concert. Ook geeft hij aan zondag met zijn kinderen door Heinsberg te zijn gefietst en daarbij niets opvallends te hebben gemerkt.