Groene Ster onderuit bij koploper

Print
Groene Ster onderuit bij koploper

Afbeelding: Getty Images

Heerlen / Hoensbroek -

Koploper O.S.S.’20 heeft Groene Ster zondag een lesje in effectiviteit bijgebracht: 3-1. In Brabant waren de Heerlenaren dicht bij een gelijkspel maar vergaten ze de trekker over te halen.

„Ballen die vorig seizoen binnenkant paal erin gingen, gaan dit jaar buitenkant paal eruit”, baalt trainer Maurice Verbunt.

In fases bleek Groene Ster sterker dan de koploper, maar de Brabanders sloegen op exact de juiste momenten toe. Waar Cem Unal (kopbal nipt voorlangs) en Chefrino Eind (schot op de paal) faalden, scoorde Brian Campman direct bij de eerste aanval van O.S.S.’20 na twintig minuten. Vlak voor rust verdubbelde Rob van Sonsbeek de score via de stip na een lichte overtreding van Roy Janssen. Verbunt: “Na rust tonen we karakter en scoort Cem Unal uit een goede voorzet van Tom Vluggen. Er zijn genoeg kansen op de gelijkmaker maar al wekenlang gaat die bal er net niet in.”

Dylan Zwartjes liet de thuisclub nog het hardst schrikken; zijn vrije trap belandde op de bovenkant van de lat. In de zeventigste minuut besliste Tim Waterink het duel: 3-1.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #29. Video: De Limburger