Opruimacties in Sittard en Geleen

Print
Opruimacties in Sittard en Geleen

De leden van BuurtPreventie Lahrhof-Haagsittard bij een eerdere opruimactie. Afbeelding: archief De Limburger

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Vrijwilligers staan in Sittard en Geleen al in de startblokken om zwerfvuil op te ruimen. Dat gebeurt op zaterdag 21 maart, Nationale Opschoondag. BuurtPreventie Lahrhof-Haagsittard start bij de supermarkt aan de Romeinenstraat. Iedereen die wil meedoen kan zich hier melden vanaf 10.00 uur. Het team haalt geregeld afval op in de wijk en houdt een oogje in het zeil, en wil daarbij graag zoveel mogelijk bewoners betrekken.

Lees ook: Sittardse wijk honderd kilo zwerfvuil lichter

Wijkplatform Geleen Zuid en De Kluis gaat ook liefst met veel bewoners aan de slag om van 10.00 tot 12.00 uur zwerfvuil op te ruimen. Wie mee wil doen kan zich melden bij het Wiekhoes (achterkant van het Plenkhoes aan de Bachstraat). Wie niet kan wachten kan zich hier ook dinsdag 10 maart al melden: eens in de maand houdt het wijkplatform op dezelfde plek een actie van 14.00 tot 15.00 uur. De groep vindt daarbij de laatste tijd opvallend veel etensresten, alcoholische drank en hondenpoep.

Lees ook: Wethouder Sittard-Geleen wil hogere boetes voor dumpen van afval

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →