Limburger vast in Spanje voor langdurig stalken Spaanse vrouw

Print
Limburger vast in Spanje voor langdurig stalken Spaanse vrouw

De Spaanse politie heeft de Limburger opgepakt. Foto ter illustratie. Afbeelding: AFP

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Een man uit Weert is veroordeeld in Spanje voor het stalken van een vrouw. De 43-jarige Limburger trok rond met zijn auto door het Zuid-Europese land en liep daar de vrouw tegen het lijf. Het werd een obsessie voor hem. Meerdere waarschuwingen en contactverboden hielpen niet. Nu moet de Limburger de Spaanse cel in, meldt de Spaanse krant El Norte de Castilla.

Samen met zijn hond bivakkeerde de man sinds mei vorig jaar in zijn auto in het plaatsje Palencia, een klein stadje zo’n 250 kilometer ten noorden van Madrid. De man ontmoette er een vrouw die hij Elena noemt. Ze kwamen elkaar tegen bij het uitlaten van de honden. Na een gesprek raakte de Weertenaar geobsedeerd door de vrouw en begon haar te stalken. Hij viel haar per telefoon lastig, belde haar tientallen keren en stuurde haar honderden sms’jes.

Incident

De Spaanse krant sprak de Limburger al eerder, hij was in het kleine plaatsje opgevallen door een klein opstootje tijdens een muziekfestival. Voor het incident tijdens het festival kreeg hij na zijn arrestatie een boete. Maar daar hield de overlast die de man veroorzaakte in het stadje niet op, vooral niet voor de vrouw waar hij zijn pijlen op gericht heeft.

Op zijn Facebookpagina schrijft de man meerdere berichten aan haar in een poging de vrouw het hof te maken. Zo laat hij in een bericht weten dat de vrouw veel voor hem betekent. ‘Ondanks slechts enkele gesprekjes heeft ze veel indruk gemaakt’, schrijft hij. In een ander bericht wenst hij haar een fijne nachtrust. ‘Droom zacht, lieve schat, ik denk dat je dit bericht binnenkort wel te lezen krijgt’, schrijft de man die zijn bericht afsluit met een oproep aan de vrouw om contact met hem op te nemen.

Contactverbod

Maar de man liet het niet bij Facebookberichten. Hij negeerde meerdere contactverboden, waarin stond dat hij niet dichter dan driehonderd meter van de vrouw mocht komen. Ook haar huis en werk werden verboden terrein. De politie heeft hem tevens een verbod voor de hele stad Palencia gegeven.

In december werd hij opgepakt omdat hij de verboden schond. De politie besloot hem na enige tijd weer vrij te laten, op voorwaarde dat hij zo snel mogelijk uit Palencia vertrok. Slechts enkele dagen later verscheen hij echter alweer in het plaatsje en begon hij de vrouw opnieuw te stalken. Begin deze maand belde hij haar in twee dagen tijd tien keer en stuurde hij haar zo’n honderd berichten. Het slachtoffer diende meerdere klachten in bij de politie, die hem opnieuw arresteerde. Dit keer komt de Limburger er niet vanaf met een waarschuwing of geldboete. Hij gaat volgens de Spaanse krant voor een ‘langdurige misdaad’ de cel in, hoelang is nog niet bekend.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →