Darter Van Gerwen wint UK Open na inhaalrace

Print
Darter Van Gerwen wint UK Open na inhaalrace

Michael van Gerwen. Afbeelding: Getty Images

Darter Michael van Gerwen heeft de prestigieuze UK Open op zijn naam geschreven. Hij klopte in de finale Gerwyn Price uit Wales (11-9), na een fraaie inhaalrace.

Van Gerwen keek tijdens de eindstrijd tegen een achterstand van 5-1 en 6-3 aan. Vervolgens knokte hij zich naar een voorsprong (8-7), die hij niet meer afstond

Van Gerwen won de UK Open ook al in 2015 en 2016. De laatste drie jaar stond hij niet in de finale. De Brabander stak dit kalenderjaar nog niet in grootse vorm. Hij verloor de finale van het WK en is in vijf speelronden in de Premier League al tweemaal onderuit gegaan.

De nummer één van de wereldranglijst kent een teleurstellend 2020, waar hij meermaals al vroeg werd uitgeschakeld op verschillende toernooien. Zijn negendarter is mede daardoor een van de beste momenten van Mighty Mike in dit kalenderjaar tot nog toe.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →