Eaters mist laatste kans om rampseizoen te redden

Print
Eaters mist laatste kans om rampseizoen te redden

Eaters ging pijnlijk onderuit tegen Den Haag. Afbeelding: Annemiek Mommers

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Microz Eaters is uitgeschakeld in de BeNe-League. In twee thrillers tegen Den Haag bleek het beide keren met 5-4 te zwak. Na een mislukt seizoen is het tijd voor een grote schoonmaak.

De allerlaatste kans om een rampjaar alsnog om te redden; met die missie ging Eaters de play-offs van de BeNe-League in. Alle goede intenties ten spijt sneuvelden de Geleners direct in de eerste ronde tegen Den Haag. „Ik heb dus gefaald en ik moet mijn conclusies trekken of ik volgend jaar nog wel betrokken ben bij Eaters”, analyseert trainer Alf Philippen. „Ik ben verantwoordelijk en de tactieken die wij bedacht hebben, zijn niet succesvol gebleken. Als spelers fouten maken dan reken ik mezelf dat aan, want blijkbaar hebben wij als trainers ze dan niet goed voorbereid.”

Tumult

Vlak voor Eaters aan de play-offs begon, was er sowieso al tumult ontstaan in de selectie. Drie vaste krachten werden plots aan de kant geschoven. Renzo Meulenbeek, Akim Ramoul en de Belg Jens Engelen bleken niet meer nodig. Philippen: „We kozen ervoor om de play-offs in te gaan met jongens die er honderd procent voor willen gaan.”

Ondanks de uitgedunde selectie kwam Eaters in Den Haag ijzersterk voor de dag. Tijdens het eerste duel namen de Geleners driemaal de leiding, maar de thuisclub had net wat meer geluk in de afronding tijdens de beslissende derde periode: 5-4. Zondagavond in het eigen Glanerbrook vervielen de Eaters in oude fouten. Door twee onnodige straffen (en tegengoals) moest Geleen vol overgave knokken om een derde duel af te dwingen. Die kracht ontbrak na een hectisch jaar.