Verscherpt toezicht verpleeghuizen De Wachtpost en Hornerheide opgeheven

Print
Verscherpt toezicht verpleeghuizen De Wachtpost en Hornerheide opgeheven

De Wachtpost in Venlo Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Horn / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De Inspectie Gezondheid en jeugd (IGJ) heeft het verscherpt toezicht op de verpleeghuizen De Wachtpost in Venlo en Hornerheide in Horn opgeheven. De zorg is er voldoende verbeterd, concludeert de inspectie.

In juli vorig jaar werden de twee locaties van Proteion voor een half jaar onder verscherpt toezicht gesteld. De zorg was er volgens de inspectie niet voldoende persoonsgericht, er werd niet voldoende volgens protocollen gewerkt, en er was onvoldoende sturing daarop.

Proteion voerde voor alle vestigingen een kwaliteitsverbeterplan door, dat minutieus de te leveren zorg en de kwaliteitseisen beschrijft. Dat plan was ten tijde van het inspectiebezoek al klaar, maar is versneld doorgevoerd.

Eindrapport

De verbeteringen bij de twee zorginstellingen zijn voldoende, concludeert de inspectie in een eindrapport. Zorgverleners kennen de cliënten beter en hun wensen en behoeften zijn opgenomen in het cliëntdossier. Medewerkers hebben voldoende oog voor de eigen regie van de cliënt en bieden geborgenheid, vertrouwen en begrip. De bezetting van zorgverleners en behandelaren is beter op orde. De inspectie ziet verder een verbetering in de samenwerking tussen disciplines.

De Wachtpost stond, na een klacht van familie van een bewoner, vóór het verscherpt toezicht al langere tijd onder de aandacht van de inspectie, maar liet toen onvoldoende verbeteringen zien. Daarop besloot de inspectie ook andere Proteion-vestigingen te bezoeken. Daarbij bleek dat er ook bij Hornerheide verbeteringen nodig waren.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen