Rolstoelliften van tunnel onder N274 bij Schinveld vaak defect

Print
Rolstoelliften van tunnel onder N274 bij Schinveld vaak defect

Een van de rolstoelliften bij de N274 in Schinveld. Afbeelding: De Limburger

Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth -

De rolstoelliften bij de voetgangerstunnel onder de N274 bij Schinveld zijn vaak defect. De provincie Limburg laat weten dat er sinds de aanleg al voor meer dan 15.000 euro aan reparaties is uitgevoerd.

De problemen worden onder meer veroorzaakt door vandalisme, zegt een provinciewoordvoerder. Ook gebeurt het dat de rolstoellift na gebruik niet goed wordt teruggeplaatst. Daardoor laadt de accu niet op, waardoor de liften op termijn stukgaan.

Oplossing

De provincie bekijkt met de gemeente Beekdaelen naar een duurzame oplossing. Daarbij wordt gedacht aan een steviger bedieningspaneel.

Na de aanleg van de tunnel in 2018 bleek dat deze ontoegankelijk voor mindervaliden was. De provincie gaf toen gehoor aan een oproep van de plaatselijke gehandicaptenambassadeur Jan van Asten en plaatste de liften.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen