Voetbalsters spelen in leeg stadion tegen Frankrijk

Print
Voetbalsters spelen in leeg stadion tegen Frankrijk

Afbeelding: ANP Sport

De Nederlandse voetbalsters spelen dinsdag zonder publiek hun laatste wedstrijd op het vierlandentoernooi in Frankrijk.

De Franse bond heeft de KNVB laten weten dat er geen toeschouwers welkom zijn, als maatregel tegen verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman neemt het in Valenciennes op tegen de Franse voetbalsters, die na overwinningen op Canada en Brazilië al zeker zijn van de eindzege op het Tournoi de France.

Lees hier alle ontwikkelingen rondom het coronavirus

Vanwege het besmettelijke virus heeft de regering in Frankrijk maandag besloten om sportevenementen voorlopig achter gesloten deuren of voor een beperkt aantal toeschouwers (maximaal duizend) af te werken. Vanuit Nederland zouden tweehonderd fans naar de stad in Noord-Frankrijk komen om Oranje aan te moedigen, maar zij mogen het Stade du Hainaut niet in.

Lees verder onder de video.

4 vragen: Dit moet je weten over het coronavirus nu het de provinciegrens heeft bereikt. Video: De Limburger

De voetbalsters zijn al een week in Frankrijk. Ze speelden eerder in Valenciennes met 0-0 gelijk tegen Brazilië en kwamen in Calais tegen Canada ook niet tot scoren (0-0). De KNVB besloot zaterdag om verdedigster Aniek Nouwen en keeperstrainer Erskine Schoenmakers terug naar huis te sturen, naar aanleiding van het aangescherpte advies van het RIVM voor inwoners van de provincie Brabant. Nouwen en Schoenmakers wonen daar en hadden beiden wat klachten, al zijn ze koortsvrij. Om risico’s te vermijden, zijn ze wel uit de selectie gegaan.

Woensdag is ook geen publiek welkom in Parijs bij de return in de Champions League tussen Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen