Dier van de week

Dier van de week: Barkey

Print
Dier van de week: Barkey

Barkey. Afbeelding: Dierenopvang Op de Smakterheide

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray -

Elke week stelt Juanita Janssen van Dierenopvang Op de Smakterheide een dier voor dat op zoek is naar een nieuw thuis. Deze week Barkey, een prachtig gedrongen Mechelse herder teef met een heerlijk karakter.

Barkey is een stabiele, gehoorzame maar vooral lieve (huis)hond. De eigenaren weten dat ze in de opvang verblijft maar kiest er echter voor om haar niet op te halen. Ze is nog maar 10 maandjes jong en staat te kwispelen voor een nieuwe start.

Leukste kenmerk?

„Barkey is gewoon hartstikke leuk! Ze is ontzettend lief, gehoorzaam maar vooral een vrije onbezonnen jonge hond.”

Wat is haar favoriete bezigheid?

„Barkey is een sociale hond naar mens en dier, ze is niet geschikt als ‘werkhond’. Ze is gewoon te lief en kijkt te onnozel wanneer je haar interesse wilt wekken voor bijvoorbeeld een bal. Barkey vindt je gewoon leuk!”

Heeft zij minpuntjes?

„Het is een hond met voor zover nu te beoordelen een fijne basis. Ze is stabiel, sociaal en gehoorzaam voor een jonge hond. Natuurlijk dient dit door gezet te worden door de juiste opvoeding eventueel in combinatie met een hondencursus. Zo blijft Barkey zeker een fijne hond.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„Barkey zal zeker in een gezin passen die veel met haar gaat ondernemen. Het blijft natuurlijk een herdershond, en drie keer daags een rondje rondom de straat is niet voldoende. Wij zoeken een ondernemend gezin, met voldoende tijd en ruimte.”

Gaat jou hart sneller kloppen van deze liefdevolle jonge hond? Neem dan vrijblijvend contact op met Dierenopvang Op de Smakterheide, St. Jozeflaan 2, 5817 AC Smakt-Venray, tel. 0478-639062 of via info@smakterheide.nl. Alle overige dieren zijn te bekijken op www.smakterheide.nl.

Dierenambulance Centrale: tel. 0478-220800.

Dierenthuiszorg: tel. 06-15206013.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen