Maaspontje blijft varen, met dank aan stuw

Print
Maaspontje blijft varen, met dank aan stuw

De pont tussen Brabant en Limburg blijft varen. Afbeelding: Ed van Alem

Afferden -

Hoogwater, dat betekent dat de Maaspontjes tussen Brabant en Limburg uit de vaart worden genomen. Maar niet dat tussen Sambeek en Afferden, de verbindende schakel tussen de Maasheggen en de Maasduinen.

,,We blijven gewoon varen”, zegt Jos Denissen, eigenaar van de De Pierre II. ,,We zitten vlak voor de stuw van Sambeek. Daardoor zijn de gevolgen van hoogwater altijd net iets later. En we hebben andere veerstoepen dan de andere veren.”

Lees ook: Veerponten in Limburg uit de vaart wegens hoogwater

Denissen kan nog wel wat extra water hebben. ,,Nog zo’n veertig centimeter. Dan kan ik altijd nog overgaan naar de verhoogde veerstoepen die hier zijn aangelegd.” Maar zover gaat het niet komen. Dinsdag gaat het peil van de Maas alweer dalen. ,,Maar daarna zal er wel weer een nieuwe watergolf komen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen