Geen nieuwe besmettingen in Noord- en Midden-Limburg

Print
Geen nieuwe besmettingen in Noord- en Midden-Limburg

Afbeelding: Reuters

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Roermond / Venlo / Venray -

In de regio Noord- en Midden-Limburg is dinsdag geen nieuwe besmetting met het coronavirus. Dat heeft de GGD Limburg Noord bekendgemaakt. Er zijn in deze regio vijf besmettingen.

Maandagavond laat werd bekend dat een patiënt in het Sint Jans Gasthuis in Weert besmet is geraakt. Het gaat om een inwoner van Leudal. Hoe de patiënt de besmetting heeft opgelopen, is niet bekend.

De patiënt was onlangs opgenomen in het ziekenhuis en er zijn diverse testen uitgevoerd. Hoewel de patiënt niet voldeed aan het risicoprofiel, is toch -samen met een aantal andere tests- een coronatest afgenomen.

Lees ook: Eén bezoeker per dag per patiënt in ziekenhuis Weert

Inmiddels is een contactonderzoek opgestart om eventuele verdere verspreiding in kaart te brengen. Ook is de route die de persoon binnen het ziekenhuis heeft afgelegd in kaart gebracht. Iedereen die in contact is geweest met de patiënt, is persoonlijk op de hoogte gesteld.

Leudal heeft nu twee besmette personen. De andere drie patiënten wonen in Peel en Maas, Venlo en Roermond.

In Zuid-Limburg zijn zeven nieuwe coronapatiënten. Het totaal voor die regio komt op 27. In heel Nederland gaat het om 382 besmettingen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen