Alle brieven voor functie burgemeester Gennep binnen: 41 kandidaten

Print
Alle brieven voor functie burgemeester Gennep binnen: 41 kandidaten

Willibrord van Beek, waarnemend burgemeester in Gennep. Ed van Alem

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

Naar de vacature burgemeester van Gennep hebben 41 kandidaten gesolliciteerd. Dat meldt de provincie Limburg. Er hebben veertien vrouwen en zevenentwintig mannen gereageerd.

Dat is overigens iets meer dan bij de vorige procedure in Gennep: in 2012 reageerden 39 kandidaten: 31 mannen en 8 vrouwen.

De meeste kandidaten nu hebben een ambtelijke en of politiek-bestuurlijke achtergrond, laat de provincie weten. Met 9 leden is de VVD het best vertegenwoordigd. Acht kandidaten zijn lid van een lokale partij, zeven zijn partijloos. De anderen zijn lid van CDA (7), PvdA (4), D66 (3), Groen­Links (2) of 50PLUS (1).

Gouverneur Theo Bovens is begonnen met het maken van een voorselectie die deze maand klaar zal zijn. Daarna gaat de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad aan de slag met de kandidaten.

De nieuwe burgemeester van Gennep zal Peter de Koning opvolgen, die afgelopen najaar met een conflict vertrok. Momenteel is Willibrord van Beek waarnemend burgemeester van Gennep.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen