Dier van de week

Dier van de week: Officer Hops en Frits

Print
Dier van de week: Officer Hops en Frits

Officer Hops (rechts) en Frits. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Maastricht / Itteren / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er een in het zonnetje. Maar deze week zijn het er twee. Maak kennis met het snoezige konijnenduo Officer Hops en Frits.

Wie is dit leuke duo?

„Officer Hops is het grote, bruine vrouwtjeskonijn van twee jaar oud. Frits is haar maatje van bijna 5 jaar oud. Hun eigenaar kon jammer genoeg niet meer voor de konijnen zorgen en heeft daarom onze hulp ingeroepen bij de zoektocht naar een nieuw thuis. Het zijn enorm lieve en tamme konijnen die ook heel geschikt zijn om in een gezin met kinderen te plaatsen.”

Zijn er aandachtspunten om rekening mee te houden?

„Zowel Officer Hops als Frits zijn aan de zware kant en staan daarom op dieet. Overgewicht is immers niet goed voor hen, brokjes en groenvoer krijgen ze daarom met mate. Officer Hops mist daarnaast haar voortanden. Groenvoer moet daarom in stukjes gesneden aangeboden worden. De konijnen verblijven binnen en kunnen daarom nu nog niet buiten gehouden worden. Mocht hun toekomstige eigenaar dat graag willen, kunnen ze naar buiten als de temperaturen omhoog gaan.”

Wat voor thuis en baas zoeken jullie?

„Voor dit koddige duo zoeken we een baas die hen samen wil adopteren, we halen de konijnen niet uit elkaar. Een mooi verblijf met voldoende ruimte om rond te huppelen, een dagelijkse gezonde snack en veel knuffels zou Officer Hops en Frits heel erg gelukkig maken.

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze twee konijnen? Neem dan contact met op met limburg@dierenbescherming.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen