Hoensbroekse senator spreekt in Sittard over voltooid leven

Print
Hoensbroekse senator spreekt in Sittard over voltooid leven

Eerste Kamerlid Maarten Verkerk. Afbeelding: Anne Paul Roukema

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Hoensbroek -

Eerste Kamerlid en emeritus hoogleraar Maarten Verkerk (ChristenUnie) uit Hoensbroek geeft donderdagavond een lezing over ‘voltooid leven’ in Sittard.

Hij zal enkele casussen bespreken en ingaan op hoe in de loop van de geschiedenis over euthanasie en de dood is nagedacht. Daarna gaat hij in op ethische vragen, en de bezwaren om ‘voltooid leven’ wettelijk mogelijk te maken. Om uit te komen bij de vraag: hoe gaan we hier zelf mee om?

Lees ook: Onderzoek: tienduizend 55-plussers willen dood zonder dat zij ernstig ziek zijn

Lees ook: Term ‘voltooid leven’ is te rooskleurig en de vrije wil is wispelturig, zeggen deskundigen en lezers

Er is ook ruimte voor vragen en discussie. De lezing is van 19.30 tot 21.30 uur in de Johanneskerk, Monseigneur Vranckenstraat 9 in Sittard. Info en aanmelden: kringenwerk.nl.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →