Mogelijk Limburgers betrokken bij gruwelijke brandmoord in Breda

Print
Mogelijk Limburgers betrokken bij gruwelijke brandmoord in Breda

Afbeelding: Opsporing Verzocht

Heerlen / Hoensbroek -

De politie is op zoek naar twee mannen, mogelijk afkomstig uit Heerlen, die betrokken waren bij een gruwelijke brandmoord in Breda op maandag 8 april 2019.

Dat werd dinsdagavond bij het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht gemeld.

Autohandelaar Ger van Zundert werd op maandag 8 april 2019 in zijn bedrijfspand in Breda levend in brand gestoken. Het slachtoffer zou in de garagebox aan de Sparrenweg eerst zijn vastgebonden door de twee onbekenden van wie nu de bewakingsbeelden zijn getoond. Vervolgens zou voormalig zakenpartner en hoofdverdachte Janie H. hem hebben overgoten met benzine en in brand gestoken. Daarbij zou H. een pilsje hebben staan drinken. Van Zundert overleed een dag later, nadat hij dit eerst nog tegen de politie had kunnen vertellen. Hij was zwaargewond maar kon nog zeker een uur helder verklaren aan de politie, toen hij naar het ziekenhuis was gebracht.

Limburgs accent

Naar de helpers van H., twee mannen met een Limburgs accent, is tot nu toe tevergeefs gezocht. Met de verspreiding van de bewakingsbeelden en een geluidsfragment hoopt het Openbaar Ministerie tips te krijgen die leiden tot hun aanhouding. H. zelf zwijgt.

In het geluidsfragment is de stem te horen van degene die telefonisch de fatale afspraak met Van Zundert maakte. Het gaat om een man die zich Frans noemt, een man die tot twee keer toe belde voor speciale Fiat-onderdelen. Uiteindelijk wordt er een afspraak gemaakt voor maandagavond 8 april 2019.

Rechtszaak

De rechtszaak tegen H., die al een strafblad heeft, staat gepland op 23 maart bij de rechtbank in Breda. Het Openbaar Ministerie wil behalve H. ook de medeverdachten vervolgen, en hoopt door de bewakingsbeelden en de geluidsopname alsnog op het spoor van deze verdachten te komen. Op de beelden is ook de witte auto te zien die de verdachten hebben achtergelaten. Ook over deze auto worden tips gevraagd.

Mogelijk Limburgers betrokken bij gruwelijke brandmoord in Breda
Foto: Opsporing Verzocht

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen