KNVB overlegt met voetbalclubs over gevolgen coronavirus

Print
KNVB overlegt met voetbalclubs over gevolgen coronavirus

Afbeelding: ANP

De voetbalclubs uit de eredivisie en eerste divisie komen woensdag in Zeist bij elkaar voor overleg over de gevolgen van het nieuwe coronavirus. Vijf wedstrijden die voor komend weekeinde op het programma stonden in Noord-Brabant zijn uitgesteld. Mogelijk gaan ook elders in het land op last van de autoriteiten wedstrijden niet door.

De clubs praten samen met de KNVB, de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie over de mogelijke scenario’s voor de komende weken. In andere Europese landen worden voetbalwedstrijden uit voorzorg zonder publiek gespeeld, maar de KNVB wil ze liever uitstellen dan in lege stadions spelen. „Dat is pas onze laatste optie, als het echt niet anders kan en we anders geen ruimte meer hebben op de speeldagenkalender.” De bond volgt de richtlijnen van het RIVM en de GGD en laat de lokale veiligheidsregio’s beslissen of wedstrijden kunnen doorgaan.

Lees ook: The Games must go on? Gelukkig niet, er zijn nu even belangrijkere zaken in de wereld

De KNVB beslist woensdag ook wat de maatregelen, die genomen worden om verspreiding van het coronavirus in te dammen, voor gevolgen hebben voor het amateurvoetbal.