Geen concert, maar Limburgers bouwen toch eigen Rowwen Hèze-feestje in Oostenrijk

Print
Geen concert, maar Limburgers bouwen toch eigen Rowwen Hèze-feestje in Oostenrijk

De Limburgse fans bouwen hun eigen feestje. Vooraan met groene trui Bas Pleijers. Afbeelding: Bas Pleijers

America / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal -

Concert van Rowwen Hèze afgelast? Dan maken we zelf een feestje met Rowwen Hèze-muziek in Oostenrijk. Een groep Limburgse fans gaat niet bij de pakken neerzitten en organiseert woensdag een eigen skiparty met muziek van de Americaanse band.

Het was stevig balen, zegt Bas Pleijers uit Wittem, toen hij dinsdagmiddag hoorde dat het concert van Rowwen Hèze in Kirchberg niet door mocht gaan in verband met het coronavirus. Met een vaste groep van zo’n vijftien fans is hij er elk jaar bij. Dinsdag was het gezelschap per vliegtuig naar Oostenrijk afgereisd, om er vrijdag weer weg te gaan. Niet om te skiën, maar om het concert bij te wonen.

Lees ook: Oostenrijk verbiedt skiparty met Rowwen Hèze vanwege corona: ‘Ontzettend jammer voor al onze fans’

Na de teleurstelling te hebben verdronken in de plaatselijke après-skibar, ontstond een plan. „We gaan ons eigen feestje bouwen”, vertelt Pleijers vanuit Kirchberg. „Een dj gaat rond half vier op het plein Rowwen Hèze-muziek draaien. Elk jaar maken we met de vaste groep Nederlandse fans die op het concert afkomen, een groepsfoto. Dat gaan we nu ook weer gewoon doen.”

Norm

Pleijers schat in dat er ongeveer honderd Nederlandse fans zullen zijn. Bang dat ook dit feestje van de autoriteiten niet door mag gaan, is hij niet. „We blijven ruim onder de norm van vijfhonderd bezoekers.”

Geen concert, maar Limburgers bouwen toch eigen Rowwen Hèze-feestje in Oostenrijk
Concert in Kirchberg vorig jaar. Foto: Bas Pleijers

Ook elders in het dorp doet de groep fans haar best om het Rowwen Hèze-virus, waarmee ze zelf zijn besmet, verder te verspreiden. Ook al is het dit jaar een stuk rustiger in de plaatselijke horeca, merken de Limburgers. Pleijers: „Na het feestje op het plein gaan we door in de eigen stamkroeg. Zeker, ook weer met Rowwen Hèze-muziek!”

Overmacht

De bandleden zijn daar in elk geval niet bij; die maakten dinsdagmiddag rechtsomkeert toen duidelijk werd dat het concert werd verboden. Ook zanger Jack Poels baalt er enorm van dat veel fans, van wie er velen speciaal voor het concert naar Oostenrijk zijn afgereisd, moeten worden teleurgesteld. „Het is heel sneu voor die mensen, maar het is overmacht.”

Geen concert, maar Limburgers bouwen toch eigen Rowwen Hèze-feestje in Oostenrijk
Groepsfoto in Kirchberg. Foto: Bas Pleijers

Lees hier alles over het coronavirus

Het jaarlijkse Oostenrijkse concert zou het vijfde op rij zijn. Het is onwaarschijnlijk dat er een nieuwe datum komt dit seizoen. Poels: „Onze agenda zit overvol.”

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen