Zeventien nieuwe coronabesmettingen in Limburg

Print
Zeventien nieuwe coronabesmettingen in Limburg

Afbeelding: Getty Images

Maastricht / Itteren / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade -

In de regio Zuid-Limburg zijn woensdag dertien nieuwe coronabesmettingen gemeld. De regio Noord- en Midden-Limburg heeft volgens het RIVM drie nieuwe coronapatiënten, de GGD Limburg Noord meldt dat er inmiddels een vierde nieuwe patiënt is bijgekomen.

Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van het RIVM en de GGD. Limburg heeft nu 49 besmette personen.

De grootste stijging noteerde Sittard-Geleen; hier kwamen zeven patiënten erbij. In deze gemeente zijn nu twintig coronabesmettingen vastgesteld. Beekdaelen (+drie) en Maastricht (+één) hebben elk acht besmette inwoners, Simpelveld twee. Heerlen en Stein hebben beide een nieuwe coronapatiënt, de eerste voor die gemeenten.

Lees ook: Vier nieuwe besmettingen in Noord- en Midden-Limburg

De regio Noord- en Midden-Limburg heeft volgens het RIVM nu acht coronabesmettingen: drie in Peel en Maas, drie in Leudal, een in Roermond en een in Venlo. De GGD Limburg Noord meldt in die laatste plaats inmiddels een extra coronabesmetting.

In totaal zijn er in Nederland woensdag 121 nieuwe mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positieve testen op 504. Het aantal nieuwe positieve testen is hoger dan de afgelopen dagen. Een deel van de toename is te verklaren door het zorgonderzoek dat de afgelopen dagen in Noord-Brabant is uitgevoerd. Daarnaast is er een vijfde persoon aan de ziekte overleden. Het gaat om een persoon van 68 met onderliggend lijden.

Lees ook: Kunstbeurs Tefaf voortijdig beëindigd vanwege coronavirus

Van de 504 gemelde gevallen wonen er 223 in de provincie Noord-Brabant en 66 in de provincie Utrecht. Daarnaast wonen er 57 in de provincie Zuid-Holland. 199 van de 504 personen hadden een bron van besmetting in het buitenland. Bij 92 gevallen is dit nog in onderzoek. De meerderheid van de patiënten met een onbekende bron woont in Noord-Brabant.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →