Staatsbosbeheer blaast excursies in heel het land af om virus

Print
Staatsbosbeheer blaast excursies in heel het land af om virus

Afbeelding: Marijke Vaes / Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer blaast alle excursies die de komende drie weken gepland stonden af vanwege het nieuwe coronavirus.

Dat maakte de natuurbeheerder woensdag bekend. De maatregel geldt voor heel Nederland en is genomen „uit voorzorg”.

Lees hier alles over het coronavirus

Alle mensen die een excursie hebben geboekt krijgen hun geld terug. Niet alleen excursies, maar ook bijvoorbeeld bijeenkomsten met grote groepen gaan tot en met 3 april niet door. Verder worden vergaderingen en geplande afdelingsbijeenkomsten van Staatsbosbeheer opgeschort.

Het besmettelijke coronavirus heeft in Nederland vooralsnog aan vijf mensen het leven gekost. 503 raakten besmet, aldus het RIVM woensdag. Met name Noord-Brabant is hard getroffen. In die provincie gaan veel grote evenementen niet door en zijn onder meer profvoetbalwedstrijden voor komend weekend afgelast. Ook is Brabanders gevraagd sociale contacten te matigen.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen