244 hoogstambomen en 2235 meter haag geplant in Eijsden-Margraten

Print
244 hoogstambomen en 2235 meter haag geplant in Eijsden-Margraten

Eijsden-Margraten wil de komende paar jaar ruim 8000 nieuwe bomen aanplanten. Afbeelding: MGL

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

In het kader van de zogenaamde voorjaarsregeling zijn er 244 hoogstambomen en 2235 meter nieuwe haag bijgekomen in Eijsden-Margraten.

De gemeente wil meer groen en karakteristieke landschapselementen terugbrengen. In de hoop dat inwoners willen meewerken, kwam de gemeente in samenwerking met het IKL met de voorjaarsregeling: de gemeente neemt 75 procent van de kosten op zich wanneer inwoners voor nieuwe aanplant zorgen. De eerste aanplantactie is nu afgerond. Gemeente en IKL zijn blij met het resultaat en laten weten dat er in het najaar opnieuw een vergelijkbare actie komt. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen zich inschrijven via de website van IKL Limburg. In totaal wil Eijsden-Margraten de komende paar jaar ruim 8000 nieuwe bomen aanplanten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen