Zo ontsmet je jouw smartphone, volgens Apple

Print
Zo ontsmet je jouw smartphone, volgens Apple

Handen wassen helpt om je te beschermen, maar vergeet ook je smartphone niet. Afbeelding: AP

Apple heeft op zijn website de richtlijnen aangepast over hoe je je iPhone moet schoonmaken. Voorheen raadde het bedrijf af om producten met alcohol te gebruiken, maar nu kan het wel gewoon. Apple rept met geen woord over het coronavirus, maar de timing is wel toevallig.

Volgens het technologiebedrijf is het veilig om 70 procent isopropanol-alcoholdoekjes te gebruiken op harde, niet-poreuze oppervlakken. Dat zijn onder andere schermen, toetsenborden of andere oppervlakken aan de buitenkant van een apparaat.

Lees hier al het nieuws rondom het coronavirus

Apple raadt wel af om bleekmiddel te gebruiken en waarschuwt ook dat je moet oppassen dat er geen vocht in je iPhone of iPad komt. Dompel je toestel dus niet onder in een reinigingsproduct. Verder wordt er ook herhaald dat je voor een gewone schoonmaak een zachte doek kan gebruiken, overmatig vegen moet voorkomen en je het toestel niet mag opladen als je het schoonmaakt.

Overleeft tot negen dagen

Een onderzoek van The Journal of Hospital Infection toonde uit 22 tests aan dat coronavirussen, waaronder Covid-19, tot negen dagen kunnen overleven op oppervlakken zoals metaal, glas of plastic. Het goede nieuws is wel dat je de virussen kan ‘inactiveren’ door goed te ontsmetten.

Waarom je beter geen harde producten zoals bleekmiddel kunt gebruiken, heeft te maken met een beschermlaagje dat op de meeste schermen zit.

Zo ontsmet je jouw smartphone, volgens Apple
Foto: EPA

Door andere onderzoeken weten we al langer dat de schermen van onze smartphones voedingsbodems kunnen zijn voor bacteriën.

Waarom je beter geen harde producten zoals bleekmiddel kunt gebruiken, heeft te maken met een beschermlaagje dat op de meeste schermen zit. Dat laagje moet vingerafdrukken voorkomen en vet afstoten, maar sterke chemicaliën kunnen het dus beschadigen.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen