Ronde van Limburg definitief gered: finish in Buchten

Print
Ronde van Limburg definitief gered: finish in Buchten

Jaap Kooijman tijdens de Ronde van Limburg. Afbeelding: Mitchell Giebels

Buchten / Klein Genhout -

Liefst vier partijen hebben de handen ineen geslagen om de Ronde van Limburg door te kunnen laten gaan. Er was lang onzekerheid rond de oudste klassieker van Limburg, maar er is een nieuwe datum (30 mei) gevonden en een nieuwe finishlocatie: Buchten.

Dat laat de organisatie weten. De vier partijen zijn Wielerweekend Stein, WCL Bergklimmers, Wielercomité Buchten en de Hammer Series. Wegens drukte door andere evenementen en organisatorische problemen was doorgang lang onzeker.

Wielerweekend Stein klopte vervolgens bij de andere drie partijen en samen kwamen ze tot een oplossing. De Ronde van Limburg wordt nu geïntegreerd in het wielerweekend Buchten, dat ook een etappe van de Ster ZLM Tour organiseert. Die etappe is op vrijdag. De finish van de Ronde van Limburg verhuist dus van Beek/Genhout naar Buchten. Daarmee verdwijnt de finale van de klassieker, die altijd in het heuvelland werd verreden, uit de Zuid-Limburgse heuvels.

Hammer Series en Bergklimmers spelen vooral een rol bij de Omloop van de Maasvallei voor nieuwelingen. Deze koers op zaterdag 6 (wegrit) en zondag 7 juni (tijdrit) zal finishen op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen, in hetzelfde weekend als de Hammer Youth. De Hammer Series voor profwielrenners gaat dit jaar niet door.

Overigens is ook de Ronde van Limburg afhankelijk van hoe het coronavirus zich in Nederland ontwikkelt. „We volgen hierin de adviezen van de KNWU, die op haar beurt het RIVM volgt. Wij organiseren door tot nader bericht”, aldus een woordvoerder.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen