Dierbaar

‘Teckelkat’ Sjonnie uit Venray kletst je de oren van het hoofd

Print
‘Teckelkat’ Sjonnie uit Venray kletst je de oren van het hoofd

foto stefan koopmans Afbeelding: Stefan Koopmans

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: de munchkin Sjonnie uit Venray.

‘Teckelkat’ Sjonnie uit Venray kletst je de oren van het hoofd
Foto: Stefan Koopmans

Esther Goumans (28) uit Venray werkt in een dierenasiel. „Daar heb ik heel wat katten voorbij zien komen, maar het was een tv-programma op Animal Planet waar ik voor het eerst een munchkin zag. Ze noemen dit soort ook wel teckelkat, vanwege de korte pootjes. Ik vond het meteen een heel gaaf ras. In Nederland is een munchkin bijna niet te vinden, want vanwege dwerggroei gelden er strikte regels.”

„Omdat ik in het asiel regelmatig zie hoe slecht het kan gaan met dieren, heb ik daarom eerst alles tot in detail uitgeplozen. Zo kwam ik uiteindelijk uit bij Sjonnie, een gezonde kat, met stamboom en alle verplichte vaccinaties.”

„Hij woont inmiddels vier jaar bij me en heeft totaal geen last van zijn korte pootjes. Hij klimt de hele dag, het liefst via mijn benen omhoog. Prima als ik een spijkerbroek draag, maar Sjonnie haalt deze streek ook weleens uit als ik een panty aan heb… Eenmaal boven gaat-ie in mijn nek liggen kroelen. Verder heeft-ie altijd hele verhalen te vertellen, bijvoorbeeld als hij naar buiten wil of als hij een vogeltje ziet. Dan maakt hij allemaal gekke geluidjes. Ja, het is een echte kletskous!”

Heb jij ook een leuk huisdier? Mail dan naar L-magazine@delimburger.nl

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →