Hoogstaete

Tweede bewoner Sittards verpleeghuis overleden door coronavirus

Print
Tweede bewoner Sittards verpleeghuis overleden door coronavirus

Afbeelding: Mitchell Giebels

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

In het Zuyderlandziekenhuis is woensdag een tweede bewoner van verpleeghuis Hoogstaete in Sittard overleden, die besmet was geraakt met het coronavirus.

Het gaat om een man van in de tachtig. Hij was al ernstig ziek. Zondag stierf al een eerste besmette bewoner, een 82-jarige man. Ook hij had al een broze gezondheid. Het RIVM meldde woensdag nog zeven nieuwe besmettingen in Hoogstaete, het totaal komt daarmee op 15 coronazieken.

Lees hier alles rondom het coronavirus.

Anticiperend op een groeiend aantal coronapatiënten dat moet worden opgenomen en een tekort aan isolatiekamers is Zuyderland druk met de inrichting van twee complete coronavleugels, zowel in Heerlen als in Geleen. Beide speciale afdelingen voor (opgeteld) 30 patiënten moeten voor het weekend klaar zijn.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu