Hoogstaete

Tweede bewoner Sittards verpleeghuis overleden door coronavirus

Print
Tweede bewoner Sittards verpleeghuis overleden door coronavirus

Afbeelding: Mitchell Giebels

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

In het Zuyderlandziekenhuis is woensdag een tweede bewoner van verpleeghuis Hoogstaete in Sittard overleden, die besmet was geraakt met het coronavirus.

Het gaat om een man van in de tachtig. Hij was al ernstig ziek. Zondag stierf al een eerste besmette bewoner, een 82-jarige man. Ook hij had al een broze gezondheid. Het RIVM meldde woensdag nog zeven nieuwe besmettingen in Hoogstaete, het totaal komt daarmee op 15 coronazieken.

Lees hier alles rondom het coronavirus.

Anticiperend op een groeiend aantal coronapatiënten dat moet worden opgenomen en een tekort aan isolatiekamers is Zuyderland druk met de inrichting van twee complete coronavleugels, zowel in Heerlen als in Geleen. Beide speciale afdelingen voor (opgeteld) 30 patiënten moeten voor het weekend klaar zijn.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →