De ‘baank’ van Johnny Blenco komt op het Vrijthof

Print
De ‘baank’ van Johnny Blenco komt op het Vrijthof

Johnny Blenco. Afbeelding: Annemiek Mommers

Maastricht -

De ‘baank’ van de Maastrichtse volkszanger Johnny Blenco komt er en wel op het Vrijthof.

Initiatiefnemer kleinzoon Raymond Vriezelaar heeft samen met de rest van de familie en de gemeente de bank tegenover café In Den Ouden Vogelstruys uitgekozen. Dat bevestigt een woordvoerster van de gemeente. „De bank wordt weggehaald om er de eerste drie regels van zijn bekende lied ‘Op ‘t Vriethof op ’n baank’ in te laten frezen. Ook komt er een plaatje op met onder meer geboorte- en sterfdatum van de zanger.”

Johnny Blenco (Jef Vriezelaar) overleed op 27 januari. Volgens de woordvoerster gaat één en ander op korte termijn gebeuren. Samen met de familie wordt bepaald wanneer de bank als eerbetoon wordt teruggeplaatst en officieel onthuld.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen