Jeugdorkesten treden op met Luchtmachtkapel in Soesterberg

Print
Jeugdorkesten treden op met Luchtmachtkapel in Soesterberg

Drie keer wordt er gezamenlijk gerepeteerd. Afbeelding: Jeugdorkest Peel en Maas

Helden / Merselo / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep / Roggel -

Vier jeugdorkesten uit Noord- en Midden-Limburg mogen op 17 juni samen met de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht musiceren in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.

Jeugdorkest Peel en Maas, jeugdfanfare St. Oda uit Merselo en de jeugdharmonieën van St. Amicitia uit Roggel en Unitas et Fidelitas uit Gennep nemen die dag deel aan Young Musicians Spread Their Wings (YMSTW), een jaarlijks evenement van de Luchtmachtkapel voor jeugdig hafabra-talent. Samen brengen ze 110 jonge muzikanten op de been. Elk orkest studeert op eigen locatie de muziekstukken in voor het concert, dat in het teken staat van 75 jaar bevrijding. Daarnaast vinden drie gezamenlijke repetities plaats in het Kerkeböske in Helden. De eerste was afgelopen zaterdag.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen