Assistent-scheidsrechter mikpunt racisme: Fortuna speurt naar dader(s)

Dit is niet de grensrechter die racistische leuzen naar zijn hoofd kreeg.

Dit is niet de grensrechter die racistische leuzen naar zijn hoofd kreeg. © Pro Shots -Thomas Bakker

Een van de assistent-scheidsrechters bij de wedstrijd Fortuna-PEC Zwolle afgelopen vrijdag zegt dat hij mikpunt was van racistische teksten vanaf de tribune.

Roel Wiche

De Sittardse club neemt de zaak hoog op en probeert zo snel mogelijk de dader(s) op te sporen. De assistent-scheidsrechter werd in de eerste helft vanaf de Oost-tribune verbaal onder vuur genomen. Hij ervaarde dit als racistisch en meldde dat in de rust aan Fortuna. De omroeper deed meteen daarna een oproep aan het publiek om zich te onthouden van kwetsende uitlatingen. Ook werd de KNVB ingelicht over het incident.

Fortuna probeert via camerabeelden en getuigenverklaringen achter de identiteit van de dader(s) te komen. Ook wordt via de website getuigen opgeroepen zich bij de club te melden.

Eerder dit seizoen werd een speler van Excelsior racistisch bejegend door fans van FC Den Bosch. Dat zorgde voor grote verontwaardiging in de voetbalwereld. Zo vormden de spelers van het Nederlands elftal een kring om hand in hand een statement te maken tegen racisme.

Luister hier naar de nieuwste aflevering van de Voetbalpodcast van De Limburger:

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee