Veerponten opnieuw uit de vaart gehaald vanwege hoogwater

Print
Veerponten opnieuw uit de vaart gehaald vanwege hoogwater

Het veer Kessel-Beesel. Afbeelding: Ton Paulus veerbedrijf

Arcen / Broekhuizen / Lottum / Lomm / Kessel / Reuver / Beesel / Baarlo / Steyl / Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp / Velden / Grubbenvorst -

Tal van veerponten over de Maas zijn opnieuw uit de vaart gehaald vanwege de hoge waterstanden.

De veerdiensten werden afgelopen weekeinde al stilgelegd, maar veel ponten gingen dinsdag weer te water nadat het Maaswater flink was gezakt. Rijkswaterstaat voorzag toen echter al een nieuwe stijging van het waterpeil als gevolg van aanhoudende regenval in het hele stroomgebied van de rivier. Op veel plaatsen stond de veerstoep woensdagavond alweer onder water, zodat de pont niet meer kon aanleggen. Ook zorgt hoogwater voor een zeer sterke stroming in de Maas.

De veerdiensten die vandaag werden geschrapt, zijn: Broekhuizen-Arcen, Lottum-Lomm, Kessel-Beesel, Baarlo-Steyl, Middelaar-Cuijk, Bergen-Vierlingsbeek en Berg aan de Maas-Meeswijk. De veerdienst Grubbenvorst-Velden is nog steeds in de vaart.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen