Carnavalsoptochten Belgisch-Limburg gaan niet door

Print
Carnavalsoptochten Belgisch-Limburg gaan niet door

Afbeelding: Boumediene Belbachir

De carnavalsoptochten in de Belgisch-Limburg gaan dit weekeinde niet door vanwege het coronavirus. De burgemeesters van de verschillende gemeenten hebben besloten om een streep te zetten door de stoeten in Maasmechelen, Kinrooi, Diepenbeek, Oudsbergen en Vlijtingen.

Ook de optocht die de volgende week in Maaseik zou plaatsvinden, is geschrapt. In Hasselt wordt donderdagavond beslist of de halfvastenstoet nog doorgang kan vinden.

Tienduizenden euro’s

“Dit kost ons tienduizenden euro’s”, reageert Gregory Machiels van De Teutonische Ridders, die de carnavalsoptocht in Diepenbeek organiseren. “We hadden onze feesttent al opgebouwd en er was een programma voor het hele weekend. Maar anderzijds hebben we absoluut begrip voor deze beslissing. Het kan gewoon niet anders.”

Naast de twee optochten in Maasmechelen gaan ook de stoeten in Kotem en Eisden-Pauwengraaf niet door. De optocht van Eisden-Dorp was al uitgesteld naar 13 april, maar zal ook dan niet kunnen plaatsvinden.

Jubileumjaar

In Tongeren zit het de Ridders van Morepoit tot Bukeberg niet mee in hun 70ste jubileumjaar. Normaal zou de grote stoet op 23 februari uittrekken, maar een aangekondigde storm besliste daar anders over. Commandeur Frank Grotars bleef niet bij de pakken zitten en zette een lichtstoet op poten die voor vrijdag 20 maart was gepland, maar door het coronavirus wordt ook deze herkansing afgelast.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen