Verenigingen in Grubbenvorst gaan meer samenwerken

Print
Verenigingen in Grubbenvorst gaan meer samenwerken

Ook de Plaggenhouwers hebben zich aangesloten bij de Stichting Grubbenvorst Verenigt. Afbeelding: Lé Giesen

Grubbenvorst -

Een gebrek aan vrijwilligers en bestuursleden. Het is maar een greep uit alle problemen waar verenigingen in Grubbenvorst last van hebben. Een nieuwe stichting hoopt daar verandering in te brengen.

Inmiddels zijn 24 verenigingen en vrijwilligersorganisaties samengebracht onder de paraplu die Stichting Grubbenvorst Verenigt heet. Vooralsnog willen de clubs alleen nog maar samenwerken. Zelfstandigheid staat voor iedereen hoog in het vaandel, weet Kees Cligge van de nieuwe stichting. Maar de Grubbenvorster verenigingen, alle grote sportclubs maar ook organisaties als de Gekke Maondaagsvereniging de Plaggenhouwers doen mee, staan allemaal voor dezelfde uitdagingen.

„Het besef dat we bijvoorbeeld beter samen sponsoren kunnen werven dan ieder voor zich, is er inmiddels wel”, zegt Cligge. Ook kampen veel verenigingen met een gebrek aan vrijwilligers en bestuursleden. Samenwerking zou hier soelaas kunnen bieden. Zelfde geldt voor de regeldruk vanuit (gemeentelijke) overheden waar veel verenigingen last van hebben. Lang niet elke vereniging heeft leden die verstand van hebben van dit soort zaken. Hetzelfde geldt voor het aanvragen van subsidies. Cligge: „We zijn blij dat we alle grote verenigingen bij elkaar hebben gebracht. Alleen ben je als club tegenwoordig erg kwetsbaar.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen