corona

Huisartsen adviseren uitstel van periodieke controles

Het corona-crisisteam van Meditta en de drie huisartsencoöperaties van de Westelijke Mijnstreek, Roermond en Weert, heeft besloten om de niet strikt noodzakelijke contacten met de huisartsenpraktijken te beperken.

onze verslaggever

Huisartsen hebben het advies gekregen om mensen die een afspraak hebben bij de praktijkondersteuner voor een periodieke controle van bloeddruk, cholesterol, suikerziekte, astma of COPD af te bellen en een nieuwe afspraak in te plannen voor na 31 maart.

Doel is om mensen niet onnodig bloot te stellen aan een risico op besmetting met corona. Verder vermindert het de werkbelasting voor de huisartsenpraktijken. Tevens blijft capaciteit beschikbaar voor de behandeling van mensen die acuut ernstig ziek zijn.

Waar mogelijk en nodig zal zorg op een andere manier plaatsvinden, bijvoorbeeld via e-consulten of telefonisch. Ook op de spoedposten in de regio wordt strenger gekeken naar de noodzaak van het bezoek aan de huisartsenpost.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee