corona

Huisartsen adviseren uitstel van periodieke controles

Print
Huisartsen adviseren uitstel van periodieke controles
Sittard -

Het corona-crisisteam van Meditta en de drie huisartsencoöperaties van de Westelijke Mijnstreek, Roermond en Weert, heeft besloten om de niet strikt noodzakelijke contacten met de huisartsenpraktijken te beperken.

Huisartsen hebben het advies gekregen om mensen die een afspraak hebben bij de praktijkondersteuner voor een periodieke controle van bloeddruk, cholesterol, suikerziekte, astma of COPD af te bellen en een nieuwe afspraak in te plannen voor na 31 maart.

Doel is om mensen niet onnodig bloot te stellen aan een risico op besmetting met corona. Verder vermindert het de werkbelasting voor de huisartsenpraktijken. Tevens blijft capaciteit beschikbaar voor de behandeling van mensen die acuut ernstig ziek zijn.

Waar mogelijk en nodig zal zorg op een andere manier plaatsvinden, bijvoorbeeld via e-consulten of telefonisch. Ook op de spoedposten in de regio wordt strenger gekeken naar de noodzaak van het bezoek aan de huisartsenpost.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen