Eerste 100 km-borden langs Limburgse snelwegen ‘onthuld’

Print
Eerste 100 km-borden langs Limburgse snelwegen ‘onthuld’

Met behulp van een rijdende afzetting worden ter hoogte van Kelpen-Oler de borden vrijgemaakt. Afbeelding: Fotografie Kuit

Weert / Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren -

Rijkswaterstaat heeft donderdagavond op een deel van de Limburgse snelwegen de borden onthuld die de nieuwe maximumsnelheid van 100 kilometer per uur aangeven.

De werkzaamheden startten na de avondspits, rond 20.00 uur. Vanuit vier punten in de provincie werkt Rijkswaterstaat richting het centrale punt: Knooppunt Het Vonderen bij Echt.

Middenberm

Vrijdag kunnen automobilisten soms in de middenberm een 100-bord zien staan, terwijl er naast de vluchtstrook nog een bord met 120 of 130 prijkt. Rijkswaterstaat verwacht dat vrijdagavond alle snelwegen in Limburg zijn omgedoopt tot 100-kilometerwegen. In de avond en nacht mag er op veel plekken wel nog de ‘oude’ snelheid van 120 of 130 gereden worden.

Lees ook: Maximumsnelheid in heel Limburg vrijdag al op 100

Maandag

Formeel zou de maatregel, die de uitstoot van stikstof moet beperken, pas maandag ingaan. Vanaf het moment dat de nieuwe borden zichtbaar zijn, is de vermelde snelheid ook geldig.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen