Genezen dassen krijgen in Gulpen-Wittem vrijheid terug

Print
Genezen dassen krijgen in Gulpen-Wittem vrijheid terug

Een van de genezen dassen krijgt zijn vrijheid terug. Afbeelding: Loraine Bodewes

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal -

De Dierenbescherming heeft donderdagavond bij Wittem en op de Gulperberg twee dassen uitgezet die genezen zijn van hun verwondingen.

De twee beesten werden zo’n drie weken geleden binnengebracht door de Dierenambulance. Een van de dassen had waarschijnlijk gevochten of was in een klem gelopen, de andere was aangereden. „Ze hadden gelukkig niets gebroken, waardoor ze redelijk snel herstelden van hun verwondingen”, zegt Saskia Thijssen van de Dierenbescherming.

De nachtdieren zijn na het invallen van de duisternis uitgezet in de buurt waar ze half februari ook zijn gevonden. „Dat doen we bewust op die plek”, legt Thijssen uit. „Wellicht zoeken ze hun oude burchten daar weer op.” Bij vogels luistert dat volgens haar minder nauw, die zoeken doorgaans wel een nieuw plekje in de omgeving.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen