Toverland en Efteling sluiten toch de deuren vanwege coronavirus

© Toverland/Kris Van de Sande

Toverland en de Efteling sluiten vanaf zaterdag de deuren in verband met de coronacrisis.

Redactie

Dat melden de twee attractieparken vrijdag. De pretparken volgen daarmee de nieuwe richtlijnen van de overheid, die stelt dat publieke locaties waar meer dan 100 personen samenkomen gesloten moeten blijven.

„Het was geen makkelijke beslissing om de deuren van Toverland te sluiten”, stel algemeen directeur Jean Gelissen jr. „Maar we hebben de maatschappelijke verplichting om aan de maatregelen vanuit het kabinet te voldoen. De gezondheid van onze gasten en onze medewerkers staat voorop.” Het besluit is genomen in overleg met de gemeente Horst aan de Maas.

Lees hier alles over het coronavirus

Het attractiepark in Sevenum blijft zeker dicht tot en met vrijdag 27 maart. Zaterdag de 28ste hoopt het park weer open te gaan. Mensen die al een kaartje gekocht hadden kunnen dit op een later moment inwisselen. Schoolreizen en groepsboekingen kunnen kosteloos gewijzigd of geannuleerd worden, laat Toverland weten in een persbericht.

Volgens een woordvoerster van het attractiepark moet nog bekeken worden wat de sluiting betekent voor de honderd vaste medewerkers en de vijfhonderd seizoenskrachten die bij Toverland werken.

Efteling

Ook de Efteling gaat vanaf zaterdag dicht. Hotels en resorts sluiten per dinsdag. Het golfpark en theater waren al gesloten en evenementen vanaf honderd personen zijn afgelast. Gasten die een verblijf voor dit weekend hebben geboekt, zijn gewoon welkom, schrijft de Efteling op de site.

De Efteling zegt de maatregel te nemen op aanraden van de overheid en de Brabantse veiligheidsregio’s. Gasten die een verblijf hadden geboekt met een aankomstdatum in de periode tot en met 31 maart worden verzocht telefonisch contact op te nemen met het park om de mogelijkheden te bespreken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal