Gezondheidscentrum Hoensbroek-Noord stapt over op telefonisch spreekuur vanwege coronavirus

Print
Gezondheidscentrum Hoensbroek-Noord stapt over op telefonisch spreekuur vanwege coronavirus

Afbeelding: Luc Lodder

Hoensbroek / Heerlen -

Het Gezondheidscentrum Hoensbroek-Noord past de manier waarop het spreekuur verloopt aan. De inzet is om de consulten zoveel als mogelijk telefonisch af te handelen.

„We hebben daar donderdagmiddag al toe besloten, nog voordat het kabinet de strengere maatregelen rondom het coronavirus afkondigde”, zegt huisarts Micha Lutgens. „Het spreekuur van vrijdagochtend was voorlopig het laatste spreekuur dat volgens de normale manier verliep.”

Contact vermijden

De Hoensbroekse artsen willen zoveel mogelijk contact vermijden. „We zitten natuurlijk met een kwetsbare populatie met oudere en zieke mensen”, zegt Lutgens. „Doordat in veel gevallen een diagnose ook telefonisch gesteld kan worden, kan dat. Tijdens een telefonisch spreekuur kunnen we, nadat iemand toestemming heeft gegeven, de smartphone gebruiken om de patiënt te zien. Zo kunnen we een beter beeld van de klachten vormen. Voor mensen van wie we vinden dat we ze echt persoonlijk moeten zien, houden we plaatsen beschikbaar.”

Een medewerker van het gezondheidscentrum die koorts had, is voorlopig naar huis gestuurd. Lutgens: „Doordat we nu vooral met telefonische consulten werken, kan zij haar werk prima vanuit huis doen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen