D’n Dreumel Horst gelast optocht en carnavalsparade voor de tweede keer af

Print
D’n Dreumel Horst gelast optocht en carnavalsparade voor de tweede keer af

In 2018 is er wel een bonte stoet door Horst getrokken. Afbeelding: Lé Giesen

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

De Horster carnavalsvereniging D’n Dreumel moet de grote optocht voor de tweede keer dit jaar afgelasten. Tijdens de vastelaovend gooide het slechte weer roet in het eten. De ‘inhaaloptocht’ gaat op zondag 22 maart niet door vanwege het coronavirus.

Ook de ‘Hôrster Halfvasten Parade’, een feest dat D’n Dreumel na de optocht in hartje Horst met zusterverenigingen en inwoners uit de wijde omgeving had willen vieren, gaat niet door. Volgens voorzitter Edwin Lemmen van de carnavalsvereniging is het op dit moment niet duidelijk of er dit jaar nog een derde datum wordt geprikt voor de Horster optocht. „Dat gaan we volgende week nog met onze leden bespreken. Op dit moment valt daar geen zinnig woord over te zeggen.”

Lemmen hoopt wel dat het carnavalsseizoen 2020-2021 voor D’n Dreumel zonder weer eens noemenswaardige problemen zal verlopen. Vorig jaar was er verdriet bij de carnavalsvereniging omdat hun pas uitgeroepen prins ernstig ziek bleek te zijn. Dit jaar heeft de vereniging de optocht, toch één van de hoogtepunten van het vastelaovesseizoen, al tot twee keer toe om verschillende redenen moeten afgelasten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen