Beëdiging van nieuwe burgemeester Sittard-Geleen afgelast

Print
Beëdiging van nieuwe burgemeester Sittard-Geleen afgelast

Hans Verheijen. Afbeelding: archief De Limburger/Eveline van Elk

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De beëdiging van de nieuwe burgemeester Hans Verheijen is in navolging van de maatregelen van het kabinet tegen het coronavirus, afgelast.

De beëdiging zou woensdag plaatsvinden in De Hanenhof in Geleen. Ook de aansluitende receptie gaat niet door. Het niet door laten gaan van de ceremoniële beëdiging heeft geen gevolgen voor de startdatum van de nieuwe burgemeester. De Grondwet bepaalt dat een burgemeester bij Koninklijk Besluit wordt benoemd wat inhoudt dat Verheijen per maandag 16 maart start als burgemeester van Sittard-Geleen. Er is nog geen besluit genomen over het op een later moment laten doorgaan van de beëdiging en de receptie.

Eerder moest de gemeente ook al besluiten om de receptie van afscheidnemend burgervader Sjraar Cox niet door te laten gaan. De gemeente geeft aan dat alle aandacht nu uitgaat naar het voorkomen van verdere verspreiding van het virus.

Lees ook: Ereburger Sjraar Cox gelast eigen afscheidsfeest af

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu