Verdachten van stalbrand Ospel zijn op vrije voeten gesteld

Print
Verdachten van stalbrand Ospel zijn op vrije voeten gesteld

Voor de 23.000 kippen die omkwamen bij de brand in Ospel, is drie dagen na de stalbrand een wake gehouden voor het gemeentehuis in Nederweert. Afbeelding: archief John Peters

Ospel -

De twee verdachten die deze week zijn opgepakt vanwege een stalbrand in Ospel, zijn vrijdag op vrije voeten gesteld. Ze worden volgens het openbaar ministerie (OM) wel nog verdacht.

De jongste verdachte, een 37-jarige man uit Weert, is dinsdag door de politie aangehouden. „Goed dat hij nu in vrijheid is gesteld, mijn cliënt geeft aan onschuldig te zijn”, laat diens advocaat Joost Antonides weten. De andere verdachte, een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is zondag opgepakt en nu weer op vrije voeten. Beide mannen worden er volgens een woordvoerder van het OM nog wel van verdacht iets met de stalbrand te maken te hebben. Bij die brand in een stal aan het Ommelpad in Ospel zijn 10 mei 2018 zeker 23.000 kippen omgekomen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen