Horeca Maastricht neemt coronamaatregelen

Print
Horeca Maastricht neemt coronamaatregelen

Zó dicht bij elkaar zitten, is voorlopig niet aan de orde in Maastricht. Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren -

Maximaal 100 gasten, meer ruimte tussen tafels en stoelen. Deze afspraken heeft de horeca van de Maastrichtse binnenstad vrijdagavond gemaakt. Ze worden zaterdag mogelijk nog verscherpt.

Zo’n vijftig ondernemers van het Vrijthof, Markt en Onze-Lieve-Vrouweplein maakten collectieve afspraken. In de binnenstad zijn ruim 150 horecazaken. Die zijn per mail en Facebook geïnformeerd. „Natuurlijk zijn er altijd stoute jongens tussen, maar we hopen dat 90% van de ondernemers meedoet,” zegt John Paulus.

Niet alleen wordt er letterlijk meer ruimte gemaakt, zodat de kans dat gasten elkaar besmetten, veel minder wordt, horecazaken zullen de pinautomaten en deurklinken regelmatig ontsmetten. Koninklijke Horeca Maastricht Heuvelland telt 400 leden, die allemaal de oproep krijgen om mee te doen aan de maatregelen.

Zaterdagochtend kwamen de ondernemers van het Vrijthof bijeen en volgens Khanny Jongen van Koninklijke Horeca werden daar nóg verdergaande maatregelen besproken. Daarover meer zo gauw er is iets bekend is.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen