Corendon schrapt tot eind van de maand alle vakantievliegreizen

Print
Corendon schrapt tot eind van de maand alle vakantievliegreizen

Een toestel van Corendon op MAA. Afbeelding: Johannes Timmermans

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

Reisorganisatie Corendon, onder meer vliegend vanaf Maastricht Aachen Airport, heeft besloten de komende weken alle vakantiereizen te annuleren.

Dit besluit komt naar aanleiding van de coronamaatregelen die wereldwijd worden genomen, schrijft het bedrijf in een persbericht. ‘Door deze onvermijdbare en buitengewone omstandigheden vindt Corendon het niet langer verantwoord om vakanties door te laten gaan.’

Het gaat om vluchten die vanaf deze zondag tot en met woensdag 31 maart vertrekken. Volgens de vakantiemaatschappij kwam van veel klanten de vraag de vakantie te annuleren omdat zij liever thuisblijven. Over vakantiereizen na 31 maart wordt in een later stadium een besluit genomen.

Maastricht Aachen Airport

Corendon vliegt ook frequent van en naar Maastricht Aachen Airport. De klanten om wie het gaat worden zaterdag per e-mail geïnformeerd over dit besluit. Vakantiegangers die nu op vakantie zijn, vliegen vooralsnog op hun reguliere terugvluchtdatum terug naar Nederland.

Volg ook ons liveblog met al het actuele coronanieuws

Sunweb

De Sunweb Group annuleert eveneens alle vlieg- en wintersportvakanties met vertrek tot en met 31 maart. Alle reizen naar Turkije worden tot en met 17 april geannuleerd. Alle reizigers die nu nog op vakantie zijn, reizen vooralsnog zo mogelijk terug naar Nederland op hun reguliere vluchtdatum. Dit is niet het geval wanneer bestemmingen hun grenzen sluiten, zoals op dit moment bijvoorbeeld het geval is in Marokko. Samen met zowel lokale als internationale autoriteiten en wil Sunweb Group zijn klanten zo snel mogelijk weer op Nederlandse bodem krijgen.

Ook de reisorganisatie Prijsvrij laat per direct geen klanten meer te laten vertrekken. De maatregel geldt in elk geval eveneens tot 31 maart. De reisorganisaties benadrukken dat de klanten hun geld niet kwijt zijn, maar dat ze een tegoed-voucher krijgen.

KLM

De komende dagen zal de KLM proberen de dienstregeling zoveel mogelijk volgens schema te laten verlopen met als doel passagiers weer naar huis te brengen. Als een land passagiers de toegang tot het land verbiedt, maar wel vluchten toestaat, zal KLM zoveel mogelijk vluchten uitvoeren, meldt het bedrijf. Hoeveel vluchten er zaterdag zijn of worden geannuleerd, kon het bedrijf niet zeggen.

Indien noodzakelijk zal de KLM lege vliegtuigen naar bestemmingen vliegen om reizigers op te halen. Vanaf maandag vertrekken er lege toestellen richting Suriname en de Caribische eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao om mensen op te halen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen