Nederlandse basketbalcompetitie ligt minimaal tot begin mei stil

Print
Nederlandse basketbalcompetitie ligt minimaal tot begin mei stil
Laar -

De Nederlandse basketbalploegen in de Dutch Basketball League (DBL) komen niet eerder dan in het weekeinde van 2 en 3 mei weer in actie.

Dat is de uitkomst van een vergadering tussen clubs en het bestuur van de DBL in Almere. Onder meer BAL uit Weert speelt in de league.

De DBL wordt begin mei weer hervat als het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vroeg in april met goed nieuws komt. In dat geval krijgt de bekerfinale, die gepland stond voor 29 maart, ook een nieuwe datum.

Vervallen

De competitie wordt waarschijnlijk ook nog wel uitgespeeld als het RIVM de huidige maatregelen pas halverwege april versoepelt. Als het coronavirus begin mei nog steeds voor grote problemen zorgt, dan komt de Nederlandse basketbalcompetitie waarschijnlijk te vervallen.

„Alle clubs zitten constructief, collegiaal en strijdbaar in de wedstrijd”, vertelde voorzitter Ramses Braakman van de DBL. „Ook het belang van fans en sponsors is uitvoerig aan bod gekomen. De situatie is complex omdat er al buitenlandse spelers zijn vertrokken. Het stilliggen van de competitie heeft ook grote consequenties voor de financiële huishouding van de clubs. Ik ben er trots op dat we toch tot een eensgezind besluit zijn gekomen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen