Dit is de Mol van het 20ste seizoen van Wie is de Mol?

Print
Dit is de Mol van het 20ste seizoen van Wie is de Mol?

De finalisten: Buddy, Miljuschka, Rob en Nathan. Afbeelding: AvroTRos

De saboteur van het 20ste seizoen van Wie is de Mol? is bekend. Zanger Rob Dekay, 24 Kitchen-presentatrice Miljuschka Witzenhausen, voetballer Nathan Rutjes en acteur Buddy Vedder stonden in de finale.

Zaterdagavond kwam in het Amsterdamse Vondelpark het hoge woord eruit: Rob Dekay is de Mol.

Miljuschka en Nathan werden de verliezende finalisten, Buddy de winnaar. Volgens de groep toonde Dekay zich een goede Mol door het vertrouwen van de groep te winnen. Nog niet eerder wisselden de kandidaten zo laat in het spel van hoofdverdachte.

Dekay liet op zijn been een blauwe taxi en ‘haha’ in het Chinees tatoeëren. ,,Ik zaaide al verwarring voordat we gingen draaien. Bijvoorbeeld dat het mijn droom was om Mol te zijn, zo was ik continu bezig met de overfanatieke zuigende kandidaat te zijn.’’

Geen publiek

De finale van het populaire spel kreeg een bitter randje toen tijdens de uitzendingen de impact van het coronavirus rap duidelijk werd. Ironisch genoeg werd Wie is de Mol? dit jaar opgenomen in China, het land waar het virus begon. Waar normaal gesproken de indrukwekkende dronebeelden fans doen overhalen ‘het land van de Mol’ te bezoeken, is dat nu onwaarschijnlijk. In Vondel CS was vanavond geen publiek welkom. Presentator Rik van de Westelaken moest dus extra zijn best doen de spanning erin te houden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →