Bezorgers stellen klanten gerust: wij blijven open

De ingrijpende maatregelen voor horeca gelden niet voor websites waarbij klanten eten kunnen laten bezorgen. Dat laten woordvoerders van Thuisbezorgd en Domino’s Pizza aan het AD weten. ,,Wij hebben begrepen dat de overheidsmaatregelen zijn bedoeld om grote groepen mensen zo veel mogelijk te voorkomen. Maar we wachten nog op honderd procent duidelijkheid.”

Sebastiaan Quekel

Volgens Thuisbezorgd is het ‘niet aannemelijk’ dat de eten-bestelsite zal worden gesloten. Thuisbezorgd.nl is eigendom van Takeaway.com. Alle dochterondernemingen zijn nog altijd actief, bijvoorbeeld ook in Italië.

Thuisbezorgd.nl kondigde afgelopen vrijdag aan voorlopig contactloos te bezorgen. De bestelling wordt bij de deur achtergelaten, om direct contact tussen klant en bezorger te vermijden. Thuisbezorgd.nl maakt morgen meer maatregelen bekend, om de zeer zwaar geraakte restaurant sector te ondersteunen.

Maatregelen

De horeca is vanaf zondag 18.00 uur dicht tot en met 6 april. Ook allerlei andere gelegenheden zoals coffeeshops en sauna’s moeten de deuren sluiten. Dat heeft het kabinet besloten, zei minister Bruno Bruins (Medische Zorg) zondag na overleg met het RIVM en brancheorganisaties.

De maatregel geldt voor veel plekken waar mensen samenkomen. ,,Ook sport- en fitnessclubs, sauna’s, seksclubs en coffeeshops sluiten vanaf 18.00 vandaag”, zei Bruins. Mensen kunnen nog wel gewoon boodschappen doen in supermarkten, maar Bruins roept Nederlanders op om daar, en ook elders, afstand te houden. „Als richtlijn, hanteer ongeveer anderhalve meter.”

Het kabinet zal getroffen ondernemers „niet in de steek laten”, benadrukte Bruins. “We nemen maatregelen voor ondernemers in problemen. We moeten samen door de crisis.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal