Alles is dit voetbalseizoen Brabants voor eerste elftal van MMC Weert

Print
Alles is dit voetbalseizoen Brabants voor eerste elftal van MMC Weert

Ralph Tobben in actie tegen het Brabantse Hoogeloon. Afbeelding: MMC Weert

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Het is een beetje een vreemd seizoen voor MMC Weert. De Moesel Megacles Combinatie is door de KNVB ingedeeld bij louter clubs uit Noord-Brabant. Niet alleen wennen voor de spelers, maar ook voor de toeschouwers.

MMC Weert had dit seizoen kunnen spelen tegen RKSVO en Merefeldia, maar daar stak de KNVB afgelopen juli een stokje voor. In de derde klasse D was nog één plek vrij en die werd door de voetbalbond toegewezen aan de Weertenaren. En dus komt MMC niet uit in het district Zuid II, zoals alle andere Limburgse amateurvoetbalclubs, maar in Zuid I. Onder meer Wilhelmina Boys en VV SBC, beide aan de noordkant van Eindhoven, en Reusel Sport, aan de grens bij het Belgische Turnhout, liggen op zo’n vijftig kilometer afstand van sportpark Graswinkel in Weert.

Jammer

Even wennen dus, ook voor Ralph Tobben. De aanvoerder van MMC baalt er van dat zijn ploeg tegen louter Noord-Brabantse clubs speelt. „Ik vind het jammer dat we in deze klasse ingedeeld zijn. Het zijn voor ons allemaal clubs die we niet kennen. Het zou veel leuker zijn als je een paar onderlinge wedstrijden hebt tegen clubs waar je wel binding mee hebt. Dat zou niet alleen voor ons, maar ook voor de toeschouwers een stuk aantrekkelijker zijn geweest. Waarom moet er één Limburgse club in deze klasse?”

Tobben (30) kwam in zijn carrière eerder uit voor FC Oda, Helmond Sport (beloften), EVV en Wilhelmina’08. Hij is het dus wel gewend om aardig wat kilometers af te leggen in het weekend. „Ik heb bij EVV heel Nederland gezien. Daar speelde ik in het eerste jaar dat de topklasse werd ingevoerd. Met Wilhelmina heb ik een paar keer in de Brabantse klasse gezeten.”

Andere mentaliteit

Tobben merkt wel dat er een verschil is tussen clubs uit Noord-Brabant en Limburgse teams. Brabantse clubs zijn volgens hem in algemene zin sterker. „Het voetbal is daar toch van een ander niveau. In Brabant is een wat andere mentaliteit dan in Limburg, dat is al jaren zo.”Tobben kwam dit seizoen toch nog één bekende tegen. Oud-MMC’er Joshua van Veldhoven speelt voor de amateurs van PSV. „Ik ken Joshua al jaren, leuk om hem tegen te komen. Hebben ze toch nog één iemand kunnen vinden...”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen