Vrijwilligers Ouderenpartij openen Cornona-noodnummer voor hulp en boodschappen in Heerlen

Print
Vrijwilligers Ouderenpartij openen Cornona-noodnummer voor hulp en boodschappen in Heerlen

Vrijwilligers van de Ouderenpartij Heerlen gaan hulp bieden tijdens de Coronacrisis. Afbeelding: OPH

HEERLEN / Hoensbroek -

Vrijwilligers van Ouderenpartij Heerlen gaan stadgenoten helpen die vanwege de Corona-crisis aan huis zijn gekluisterd. De partij heeft daarvoor een noodnummer geopend.

‘Vanaf vandaag openen wij ons noodnummer (0614709541) voor mensen van Heerlen die nu tijdens deze zware dagen extra ondersteuning kunnen gebruiken’, laat Ouderenpartij Heerlen in een bericht weten. ‘Bent u ouder of heeft u een zwakke gezondheid of is er een andere reden waarom u niet de deur uit kunt - bijvoorbeeld omdat u mantelzorger bent - dan kunt u een beroep op ons doen. Dit kan zijn voor het doen van boodschappen of voor andere zaken waarvoor u de deur uit zou moeten.’

Volgens fractieleider Loek Damen staan er al ongeveer tien vrijwilligers klaar. „Het initiatief kwam van enkele jongere leden die zich graag willen inzetten. Inmiddels hebben zich fractieleden, bestuursleden, actieve leden en wethouders aangemeld. Ja, de wethouders Adriane Keulen en Frank Simons doen ook mee. Een boodschap voor iemand doen, kan ook na je reguliere werk.”

Supermarkten

Het telefoonnummer is voorlopig tot 5 april actief en is dagelijks bezet vanaf 9.00 tot 21.00 uur. De OPH heeft al afspraken gemaakt met Plus-markten van Winnubst, die bestellingen van en voor de vrijwilligers klaar zal zetten. Damen sluit niet uit dat zulke afspraken ook met winkels in noordelijke wijken worden gemaakt. „Mensen kunnen ons in ieder geval vanuit de hele stad bellen.”

Contact

Bij het bezorgen van de boodschappen zullen de vrijwilligers er op letten dat er in verband met besmettingsgevaar geen direct contact plaatsvindt met de geholpen huishoudens.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen