Coronacrisis: Limburgse profclubs kloppen aan bij overheid

Print
Coronacrisis: Limburgse profclubs kloppen aan bij overheid

Afbeelding: Pro Shots

Sittard -

VVV, Fortuna Sittard en Roda JC hebben arbeidstijdsverkorting aangevraagd voor hun voltallige personeel of zijn dat op korte termijn van plan. De clubs zien zich daartoe genoodzaakt nu het volledige profvoetbal is platgelegd vanwege coronapandemie.

De eredivisie en de eerste divisie zijn vanwege het virus tot en met tenminste 6 april stilgelegd. Dat betekent dat bij alle betaald voetbalclubs nu iedereen thuiszit, ook spelers. Reden voor de clubs om aan te kloppen bij de overheid. VVV, Fortuna en Roda hebben dat gedaan of gaan dat doen. MVV laat weten daar nog over na te denken.

Onontkomelijk

„Als we die vergunning krijgen, gaan mensen op kantoor, de technische staf en de spelers minder werken voor een periode van minimaal zes tot 24 weken”, legt VVV-directeur Marco Bogers uit. Voor spelers geldt dat ze 100 procent minder gaan werken, want er is simpelweg geen werk op het moment.” Ook bij Fortuna kunnen ze niet anders, betoogt directeur Ivo Pfennings. „Er zijn er echt nog maar een paar die gewoon door kunnen blijven werken nu alles stil ligt, dus dit is onontkomelijk.” Bij Roda JC denken ze er net zo over, laat interim-directeur Karel Bouckaert weten. „Er zijn nu geen inkomsten meer, alleen nog uitgaven.”

Lees ook: Allemaal thuis, met de handen in het haar