Ziekenhuisafdeling Sittard-Geleen start actie voor patiënten in quarantaine

Print
Ziekenhuisafdeling Sittard-Geleen start actie voor patiënten in quarantaine

Afbeelding: ANP

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout -

Personeel van Zuyderland in Sittard-Geleen is een actie gestart om mensen die geen bezoek mogen ontvangen een hart onder de riem te steken.

Afdeling Oost 41 is één van de afdelingen waar mensen in quarantaine verblijven. De feestcommissie van de afdeling heeft iets bedacht om de patiënten die volledig afgezonderd zijn toch een beetje op te vrolijken. „Wij willen ze een hart onder riem steken om deze ziekenhuisopname aangenamer te maken. Mensen kunnen tijdschriften, kranten, een klein presentje of iets lekkers doneren.”, vertelt Tessa Vluggen (20) die stage loopt in het ziekenhuis.

„Als mensen mij op Facebook een berichtje sturen of mailen dan zorgen we dat het bij de patiënten terechtkomt.” De actie loopt inmiddels storm. „We krijgen zoveel dat we er over denken om ook andere afdelingen en eventueel verpleeghuizen spullen te geven.”

Het afdelingspersoneel zegt normaal gesproken genoeg tijd te hebben om dingen te organiseren, maar dat ze zich nu door alle drukte volledig op de zorg willen richten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen