‘Autofabrikanten moeten ventilatoren maken voor ziekenhuizen in plaats van auto’s’

Print
‘Autofabrikanten moeten ventilatoren maken voor ziekenhuizen in plaats van auto’s’

Industriële ventilator. Afbeelding: DPA

De Britse regering neemt ongebruikelijke maatregelen om de verspreiding van het corona virus te beperken. Een daarvan is de oproep aan autofabrikanten om ventilatoren bouwen voor ziekenhuizen in plaats van auto’s.

Groot-Brittannië wijzigt zijn strategie in de strijd tegen het coronavirus. Nadat premier Boris Johnson het gevaar aanvankelijk niet bijzonder groot achtte en vond dat voorzorgsmaatregelen overbodig waren, roept hij nu zijn landgenoten op om zich maximaal in te spannen.

Net als in de Tweede Wereldoorlog moet iedereen zijn bijdrage leveren, niet in het minst de economie, zo vindt de Britse regering. Zo moeten autofabrikanten ventilatoren gaan produceren in plaats van auto’s, omdat die momenteel dringend nodig zijn in ziekenhuizen.

,,We hebben een hoog technisch niveau in dit land”, aldus minister van Volksgezondheid Matt Hancock tegen de BBC. ,,We willen dat elk bedrijf dat de capaciteit heeft om ventilatoren te bouwen, dit doet.” Het valt echter te betwijfelen of een productieverandering op korte termijn en dus snel genoeg mogelijk is.